lördag, oktober 31, 2009

Hoppas blusen krymper


Var nyligen och hämtade ut senaste beställningen från H&M. Två enkla blusar med spets runt kragen låg i paketet. Jag köpte storlek 38 som sitter bra över bysten, men är för lång på längden samt ruskigt vid under både byst och runt armarna.

Jag räknar dock iskallt med att blusarna kryper en aning efter första tvätten. Det gjorde ju H&M-favoriten av samma stuk tidigare.

Vän av ordningen kanske undrar varför puckot här inte valde en mindre storlek om 38 är för lång och vid nedtill. Svaret är enkelt: mina bröst får inte plats i en 36:a.

Blusarna är tajta upptill och vida nedtill, vilket funkar mindre bra på den som är bredaxlad och kort i rocken.

Längdmässigt skulle jag nog kunna ha size 32, men på bredden är det 38 som gäller. Försök att få ihop den ekvationen när inga petitebutiker finns i Sverige.

fredag, oktober 30, 2009

Skydda håret mot värme

Nu när jag har beställt en locktång behöver jag också en värmeskyddande produkt för att inte förstöra barret totalt.

I dagsläget äger jag inte ens en hårtork. Alltså har jag noll koll på värmeprylarna. Någon som har ett tips att ge?

Har fått för mig att Redkens Smooth Down Heat Glide Leave-In Serum är bra. En kompis nämnde också något om Nectar Thermique från Kerastase.

Bilder ovan från brittiska Lookfantastic. Det är där jag köper Redken till håret.

torsdag, oktober 29, 2009

Bästa locktången?

Tips på bra locktång mottages tacksamt. Håret är halvlångt och halvtjockt – framodlat i mellanmjölkens förlovade land.

---
UPDATE: Jag kunde inte hålla mig utan slog till på sötnosen nedan från Björn Axén hos Netonnet för 391 kronor (inklusive frakt och fakturaavgift).


Inbillar mig att 13 millimeter fixar fina korkskruvar som jag sedan kan kamma ut. Stora lockar förblir aldrig särskilt lockiga i min kalufs. Tyvärr.

Löshår med clips on


X antal styng senare och du har resultatet ovan. Den mellersta hårslingan ska fästas från öra till öra. Den bredaste sitter ovanför den mellersta och den smalaste längst ned på skallen. Håret är riktigt hår och går därmed att styla. Jag har aldrig färgat löshår. Däremot har jag lockat och tvättat det med fint resultat.

För den som inte gillar att klippa och sy finns färdigt hår att köpa med clips on. Då får du ett paket med x antal delar löshår. Jag gillar hyfsat brett hår med 2-3 clips on. De färdiga paketen burkar innehålla flertalet smala bitar med bara ett clips på. Sånt använder jag aldrig. Och det är därför som jag föredrar att klippa till mitt eget löshår.




Köpt löshår


Vad säger du om mitt nya löshår från Taj Mahal? Bemötandet i butiken var inte i närheten av prislappen så jag hoppas att kvalittuttan är desto bättre. Annars kommer håret inte att kännas prisvärt.

Sytråden (extra stark) köpte jag på Åhléns.

Den en meter breda hårslingan ska nu klippas ned till tre träns efter mitt huvudmått. Sedan ska de vikas dubbla, sys ihop och slutligen ska clipsen sättas fast. Det är mer långtråkigt än svårt att göra.

Nyansen heter P27.

onsdag, oktober 28, 2009

Bojkottar butikerna Wella?


Har flängt stan runt i dag på jakt efter ljus hårfärg från Wella Viva Colour. Nyans 90/Bright Silk vad var som stod överst på shoppinglistan. H&M hade ingen.

Märket fanns inte heller hos Lindex. Samma sak hos en Kicksbutik medan en annan hade ett minimalt utbud av mörk hårfärg från Wella.

Till slut fann jag vad jag sökte på Pub. Lika bra att köpa två förpackningar. Vem vet hur svårt det blir att hitta nyans 90 nästa gång?

Lösögonfransar från Ardell


H&M, Kicks… jag diskriminerar ingen! Alltså fick även Lindex lite pengar av mig i dag. Egentligen gick jag dit för att pröva en färgstark klänning, men den satt så illa att jag ville skrika högt i provrummet. Min midja var helt klart inte där Lindex hade tänkt sig att den skulle vara.

I stället gjorde jag något som jag aldrig har gjort tidigare: jag köpte lösögonfransar och klister. Håll tummarna för att jag får de fejkade fransarna att se någotsånär naturliga ut. Antar att det blir lite pillrigt att få dem på plats snyggt.

Ögonbrynsfärg


Ny ögonbrynsfärg kom jag också ihåg att köpa på H&M. Hade velat haft brunt, men askarna med påfyllning fanns bara i svart.

Brun utan sol


Ovan skymtar dagens andra köp hos Kicks: 150 milliliter self tanning lotion med vitamin E. Kan märket heta A-Brand? Det är alltså solbränna på tub vi snackar om här. Jag är vitare än en Alvedon just nu.

Tuben delade hylla med L’Oréals Sublime Bronze och eftersom jag inte visste skillnaden på de två frågade jag den supertrevliga tjejen i kassan vilken som var mest prisvärd. Hon rekommenderade då buset ovan.

Strålande, tyckte jag, eftersom den var typ 100 kronor billigare än L’Oréals fejkade solbränna.

P.S. Brudarna som jobbar i Kicksbutiken under Gallerian på Hamngatan i Stockholm är suveräna! Jag har alltid blivit väldigt bra bemött där.

OPI Red och Bubble Bath


Pyntade 300 kronor för två nya nagellack från OPI på Kicks i dag. Kulörerna heter OPI Red/L72 och Bubble Bath/S86. Och ja, jag var där för en vecka sedan och köpte ytterligare ett rött lack.

Närmare 500 kronor på nagellack måste vara Guds sätt att säga att du har för mycket pengar. Tidigare shoppade jag bara minilack från Mavala för cirka 40 kronor flaskan.

Sedan upptäckte jag att OPI:s lack håller mycket längre. Du kan duscha, tvätta håret och diska utan att färgen ta stryk. Hos Mavala räckte det med att titta på naglarna för att lacket skulle börja flagna.

Löshår med clips on

Var i cyberstan köper jag bästa löshåret? Är ute efter en mörkblond nyans, cirka 50 centimeter lång, att sätta clips på.

tisdag, oktober 27, 2009

Silikontuttar


Varför är alla underklädesmodeller fullpumpade med silikon? Jag älskar underkläder. Men det är väldigt svårt att avgöra hur en korsett eller bh kommer att sitta på mig genom att titta på en bild föreställande en slank pinuppa med utstående megarattar.

Fram för fler typer av kvinnokroppar när butikerna kränger underkläder. Jag vill se smala, tjocka, långa, korta, platta, bystiga, unga, gamla, blonda, rödhåriga… Alla tänkbara varianter av damer som lever i Sverige som underklädesmodeller.

Majoriteten av världens kvinnor är inte en Victoria Silvstedt, Jordan eller en Natacha Peyre.

Bilden ovan kommer från Korsetten.

Freebra – bh utan sömmar


Aftonbladet tipsar om en silikonbehå helt utan sömmar och band som fäster direkt på huden. Syns inte, känns inte och tvättas med tvål och vatten vid behov. Låter perfekt.

Speciellt under tubtoppar och djupa urriningarna. Frågan är bara om den fungerar. Jag har inte provat. Har du?

Freebra är en ”svensk kvalitetsprodukt”, enligt Nelly. Sitter den lika bra som utlovat är det en given favorit hos mig. Fast just nu är jag skeptisk till klisterbh:n.

måndag, oktober 26, 2009

Stövel med hög klack


Jag diggar stövlen ovan hos Din Sko stenhårt; i skinn med feminin touche och klack på nio centimeter. Det finns egentligen bara ett fel med skon: jag kan inte ha den! Mina ben är för tjocka för det 34 centimeter breda skaftet. Det krävs minst 36-37 centimeter i storlek 36 för att jag ska få på mig ett par stövlar.

Har alla andra piprensare till smalben?

Livet är orättvist.

Nya rabatter hos Ellos


Rabattkod 205869 ger 40 procent i rabatt på första varan och 40 procent i rabatt på andra varan hos Ellos. Detta gäller till och med den 17 november.

Synd att jag inte visste det förra veckan när jag var på jakt efter nya skinnhandskar. I dag håller jag hårdare i plånboken. Fast jag skulle gärna vilja ha en snygg skinnjacka.

Röd jacka


En sådan här jacka vill jag ha fast i riktigt skinn. Har ni några planer på att plocka in en sådan modell, H&M?

Var på vippen att prova jackan i dag, men den satt så högt upp på väggen att jag inte nådde att plocka ned den i butiken.

By the way, varför syns aldrig H&M:s bilder i Firefox? Det är bara Explorer som gäller för hela slant för den som vill titta på bloggbilder från H&M.

söndag, oktober 25, 2009

Odd Molly webbshop


Har hittat ytterligare tre svenska nätbutiker som säljer Odd Molly. Därmed är det på sin plats med en ny lista över affärer som kränger Odd Molly online.
AjaBaja Kids
Bodhi
Bubbleroom
Country-dreams
Elin Maria Boutique NY!
FolkArt
Haven
Inne Brand Store NY!
Juniform
Lejonhuset
Milk and Honey
Miss Greta
Minzo NY!
Nelly
Nordic Bazar
Redhe of Sweden
Sid & Sally
Stayhard
TinTin Style
ZooOutlet
ZooVillage


Som vanligt finns också auktioner hos Tradera med Odd Molly. Se bara upp för skojare. Priserna kan ibland var hiskligt saltade och det är inte alltid som plaggen är äkta.

Färga ögonbrynen


Gissa vad jag pysslar med? Japp, jag håller på att sätta färg på ögonbrynen. Fast det satt hårt inne. Hittade tre halvfulla flaskor med väteoxid i badrumsskåpet, men ingen färgtub. Letade vidare och fann till slut en gnutta brun färg i en vrå från 1800 kallt.

Håll tummarna för att tuben fortfarande fungerar! Om cirkus femton minuter har vi svaret.

Påminn mig också om att jag ska köpa ny ögonbrynsfärg nästa gång jag är i en H&M-butik. Orkar inte fylla i stråna med kajal varenda dag.

lördag, oktober 24, 2009

To Keep or Not to Keep?


That is the Question i kväll. Paljettkavajen och tightsen från H&M går inte till historien som månadens bästa köp. Frågan är om kläderna ens ska behållas eller om de ska åka tillbaka till H&M.

Vi börjar med kavajen. Den är helt okej längdmässigt i storlek M och blott ett par centimeter för lång i ärmarna. Inga klagomål där, alltså. Men – och det är ett stort men, den har insydda axelvaddar. Det stod inte ett ljud om detta i nätbutiken.

Jag avskyr axelvaddar! Speciellt insydda som inte går att snabbt klippa bort. Axelvaddar är en idiotisk uppfinning som gör att jag ser ännu mer axelbred ut än vad jag egentligen är.

Sedan har vi tightsen i paljetter i small. De 70 centimeter långa benen funkar fint på en pygmé som undertecknad. Fast de påsydda paljetterna, som täcker varje millimeter av tyget, fungerar mindre bra på mina icke pinnsmala lår.

Vid varje steg jag tar nöter paljetterna mot varandra på insidan av låren. Resultat? Jag ser ut som om jag hade skitit på mig när jag går.

Höstrea hos Topshop


Topshop har dragit i gång höstrean. Men petiteutbudet är verkligen inte roligt. Det finns inget där som jag vill ha med röda prislappar.

fredag, oktober 23, 2009

Ny butik! Petit handsew


Ramlade över en för mig ny, svensk petitebutik på nätet. Petit handsew heter affären och drivs av en 159 centimeter lång tjej i Sävedalen. Som namnet skvallrar om rör det sig inte om någon massproduktion av kläder.

Fast byxorna är 76-79 centimeter långa beroende på storlek enligt måttabellen. Det kallar jag inte för petite. Jag vill ha byxor som är 70 centimeter långa.

torsdag, oktober 22, 2009

Svar på ett mejl

Fick ett mejl i natt från en trevlig bloggläsare. Eftersom jag är svag för komplimanger kan jag inte låta bli att publicera texten nedan (klicka för större bokstäver):


ASOS Petite funkar för det mesta finfint på mig. I dag har jag dock returnerat ett par jeans som satt så illa att det inte ens går att beskriva med ord.

Just byxor är ASOS svaghet, i mitt tycke. Storlekarna skiftar rejält. Ibland kan jag ha 8, andra gånger får jag knappt på mig ASOS-brallor i size 12. Toppar och klänningar i storlek 12 brukar däremot alltid passa mitt unika format.

När det gäller Souk har jag uteslutande handlat petite hos Topshop. Och då var det mest jeans som åkte ned i shoppingkorgen. Brallorna därifrån sitter perfekt på mig, men jag är cirka en decimeter kortare än dig. De få toppar som jag har burit hem från Topshop Petite har också varit okej.

Hos Debenhams, Souks företrädare på adressen på Drottninggatan i Stockholm, shoppade jag uteslutande långbyxor hos Wallis Petite och Anne Brooks Petite utan några problem.

Kruxet med amerikanska petitebutiker är att få av dem levererar till Sverige. Dessutom brukar frakten kosta en smärre förmögenhet samtidigt som tull tillkommer på köpen.

Om du öppnar en klädbutik för petitekvinnor i Stockholm har du garanterat en kund här.

Favoritblusen på rea i nya färger


Upptäckte precis att en vit och en svart variant av favoritblusen nu finns på rea hos H&M för 124:50 kronor. Naturligtvis klickade jag hem en av varje färg. Blusen är supersöt och passar mina unika mått bra. Dessutom saknar jag en vit och svart blus i garderoben.

Fast medan favvoblusen är gjord uteslutande av bomull består toppen ovan av en blandning av bomull och viskos. Hoppas det är enda skillnaden. Av bilder och infobeskrivning är de annars identiska med blusen som jag köpte i början av oktober hos Perssonimperiet.

H&M – ny rabattkod


Rabattkod 8564 ger 25 procent i avdrag på valfri vara hos H&M på nätet. Erbjudandet gäller till och med den 8 november.

onsdag, oktober 21, 2009

Bruna stövlar i 36


Vad är det som säger att du måste ha höga klackar bara för att du råkar vara kort i rocken? Jag blev jätteglad i dag när jag lyckades norpa åt mig sista paret i storlek 36 av stövlarna ovan hos Din Sko. De är gjorda i mjukt skinn från Vagabond och har fem centimeter promenadvänlig klack.

Sulor bidde det också eftersom dojorna är stooora. Det sista gör mig lite oroad eftersom jag alltid har haft storlek 36 i hela mitt vuxna liv.

Alla som någonsin har letat efter 35:or vet att utbudet är mycket begränsat. Nu känns det som att skofabrikanterna gör storlekarna allt större, vilket är ett problem om du redan har minsta storleken.

Din Sko har för övrigt en mycket trevlig tjej i kassan på Drottninggatan. Hoppas företag vet det.

Stay-ups


Lindex är i mitt tycke Sveriges bästa butik när det gäller nylon. I dag bidde det två stay-ups i svart och solbrunt.

Skinnhandskar från Accent


Ber om ursäkt. Jag ljög. Åhléns City i Stockholm har inte landets bästa utbud av skinnhandskar i storlek 6,5. Endast en enda modell fanns där i dag – och den var dessutom fodrad.

Vill Antonias gäng inte ha mina pengar tänker jag inte truga. Slantarna gick i stället till Accent där det fanns flera svarta handskar i size 6,5 från 199 kronor.

Jag är så lättlurad


The Body Shop har 30 procent rabatt på vissa prylar i sortimentet. Alltså kände jag ett oerhört stort behov av att köpa body scrub med kokosdoft (jag skrubbar mig aldrig!) och body butter med mangolukt (jag brukar alltid köpa kroppssmör med kokosdoft!).

Som jag ser det SPARADE jag 114 kronor i och med burkköpen ovan.

Kan någon förresten förklara för mig vad Body Shop har emot medelstora påsar? Antingen får du en pytteliten papperspåse utan handtag eller en gigantisk papperspåse med handtag. En påse utan handtag är i mitt tyckte värdelöst att bära saker i.

O.P.I.


Låt mig presentera världens bästa nagellack: OPI! Var inne en sväng på Kicks i dag och köpte en röd nyans kallad Cajun eller L64 för 150 riksdaler.

Ellos suger

Fick en faktura i dag från Ellos som ska vara betald senast den 30 oktober. Det är mindre än tio dagar dit.

Vad kostar frakten?


Efter inlägget om handla från utlandet har frågor om hur mycket frakten kostar vid köp från utländska nätbutiker droppat in. Svar: det varierar. En del butiker debiterar frakt efter vikt, andra har en enhetskostnad. Hos en del kostar det inget alls.

Fraktkostnaden är alltså något som man kollar upp INNAN köp. Observera också att inte alla utländska butiker levererar till Sverige. Många petitebutiker gör det exempelvis inte.

Hos StrawberryNet i Hongkong är frakten alltid gratis. Bolaget står också för tullen. Topshop Petite i England tar fem pund (cirka 60 kronor) per beställning. Hos ASOS Petite kostar frakten 65 kronor.

Brittiska Lookfantastic levererar fort, men debiterar frakt efter antalet köpta varor. Ett tips är satsa på paketerbjudanden (”special offers”) hos Lookfantastic. De räknas som en vara – oavsett hur många artiklar som ingår i paketet.

Jag köper i dag nästan all min skönhet från StrawberryNET medan alla hårvårdsprodukter signerade Redken kommer från Lookfantastic. Varför? Det är billigare att handla där än hos svenska butiker. Och ja, leveranserna har hittills funkat felfritt. Peppar, peppar ta i trä...

tisdag, oktober 20, 2009

Odd Mollybyxor i okänd längd


Brudar, hur långa tror ni byxorna ovan är från Odd Molly? En kortis som mig skulle kanske kunna ha dem som långbrallor.

Tyvärr orkar AjaBaja inte skriva ut vare sig längd eller material på brallorna. Ett sådant ställen kan man ju inte shoppa loss hos.

Ska se om jag kan hitta byxorna i någon annan butik – med mått och material utskrivna.

Streck åt fel håll


Nej, det ska vara linjer på längden om du likt mig är liten och kurvig. Vågräta mönster gör en bara bred och kort.

Annars diggar jag tröjan ovan hos Topshop Petite. Den ser helt klart fräsch ut härifrån.

Flexees


Dagens försändelse från ASOS var inte enbart en besvikelse. I paketet låg också gördeln från Flexees – och den tänker jag behålla. Schyssta underkläder är A och O för en snygg siluett, brudar!

Himla tråkigt dock att Flexees väljer att ha en trådsmal tjej på etiketten. Det hade varit mycket roligare att se vad gördeln gör med en kurvig brutta.

Snacka om rosa jeans!


Säg hallå till mina nya knallrosa jeans från ASOS Petite! Ett par mer neonrosa byxor får du leta efter. Bilden gör definitivt inte färgen rättvisa, brallorna är chockrosa! Dessutom stinker de parfym, är extremt lågt skurna i midjan och fruktansvärt tajta.

Det lutar alltså åt att jeans får respass åter till ASOS.

måndag, oktober 19, 2009

…maskara från Lancôme


Den beställda maskaran från StrawberryNet landade i brevlådan i dag. Eller rättare sagt, det gjorde den inte alls. En avi hamnade i brevlådan, varpå en bloggerska nära dig snabbt traskade till ett ställe formerly known as Posten för att hämta ut sitt nyinköpt svarta klet från Lancôme.

197 kronor inklusive frakt gick kalaset på. Leveransen från Hongkong tog nio dagar. Jag är nöjd. Snyggt inslagen var tuben också.

Ett paket kommer lastat med…

söndag, oktober 18, 2009

Leggings & tights


Leggings och tights har aldrig varit min grej. Sånt får mig mest att börja tänka på strumpbyxor eller svettiga träningskläder. Jättedumt, jag vet. Speciellt som jag nu ser att H&M kränger leggings och tights som är drygt 70 centimeter långa.

Det passar mina spiror perfekt.

Frågan är dock om paljetthosorna ovan till höger funkar ihop med kavajen som jag bloggade om tidigare? Eller blir det för paljettigt? Det tål att tänkas på. Jag vill inte se ut som ett paket kassler runt benen.

Vad jag egentligen behöver är ett par finbyxor i svart. Men jag orkar inte slänga ut dyra pengar på något som jag sedan får kapa 15 centimeter av. Det tar tid att plocka fram symaskinen. Och det är förbannat tradigt att måtta och nåla!

Paljetter på kavajen


Det paljettglittrande 1980-talet tycks göra comeback på modefronten. Säg vad man vill om det. Jag rekommenderar i alla fall kavajen ovan från H&M:s rea åt den som vill bli ett med discokulan på dansgolvet.

Den är 52 centimeter lång i medium, vilket betyder att även en pygmé som undertecknad kan ha plagget. Däremot står det inte en bokstav om längden på ärmarna. Jag utgår därmed ifrån att de är för långa.

Nåväl. Du kan inte få allt.

Rabattkod Topshop


Rabattkod TSFIRST15 betyder fem pund i avdrag hos Topshop. Hur länge erbjudandet gäller vet jag inte. Däremot vet jag att jag vill ha linnena ovan. De är i bomull och petite. En oslagbar kombination i min värld.

I dag har jag bara baslinnen från H&M som är för långa på längden.

Ny favoritklänning i svart


Ytterligare en klänning har hamnat i garderoben. Den här gången handlar det om en axelbandslös skapelse i svart med tyllkjol från Miss Bella. Dressen är perfekt på längden. Även midjan sitter där den ska, dvs. där jag har min midja.

Däremot är klänningen supertajt upptill. Hade det inte varit för resåren på sidorna hade jag aldrig fått igen den över bysten. Ett minus också för att blixtlåset sitter bak på ryggen. Hur enkelt är det att dra upp den kedjan själv? Jag föredrar kläder där blixtlåset sitter i sidan. Annars bör en assistent ingå i priset!

Tror dock ändå att det här är en klänning som jag kommer att ha mycket roligt i. Tycker du jag är snygg på bilden ovan kan du ju tänka dig hur himla läcker jag blir med en schysst bh eller body under. Just nu är jag helt naken upptill.

lördag, oktober 17, 2009

Skinnhandskar i storlek 6,5


Jag är en naturbegåvning i att tappa bort skinnhandskar. Det hände senast i dag när jag var ute och lallade på stan. Fast det upptäckte jag inte förrän jag kom hem. Himla synd eftersom jag vet att Åhléns City i Stockholm brukar ha prisvärda handskar i storlek 6,5.

Tyvärr bor jag inte i närheten av Åhléns. Har heller inga närstående planer på att befinna mig kring varuhuset. Att ödsla pengar på en tunnelbanebiljett bara för att köpa handskar känns surt, speciellt när det är jag själv som har klantat till det.

Alltså funderar jag på att klicka hem skinnbitarna ovan hos Ellos. De finns i storlek 6,5. Kul. Mindre roligt är att de vid första anblicken ser ut att kosta 179 kronor. Det är först när du ska välja färg som du inser att det priset bara gäller brunt.

Vill du ha handskarna i svart eller rött får du snällt hosta upp 279 kronor paret + 45 kronor i expeditionsavgift. Gissa vilken färg som jag är intresserad av? Just det, svart. Den röda modellen ser ruskigt läcker ut, men sådana utsvävningar har jag inte råd med just nu.

Det kanske blir billigare trots allt att ta sig till Åhléns? H&M:s handskar i storlek S är till exempel aningen för långa för mina korta prinskorvar till fingrar.