söndag, februari 28, 2010

Petite Pernilla Wahlgren snyggast


Pernilla Wahlgren var med sina 158 centimeter snyggast i hela Melodifestivalen i går. Att hon är 42 år och har fött fyra barn är ofattbart. Tanten ser så fräsch ut. Undra var klänningen kommer i från?

lördag, februari 27, 2010

Redken All Soft Heavy Cream


Smällde precis in en beställning på ny inpackning hos StrawberryNet. 216 kronor inklusive frakt och bonusrabatt tog butiken för 250 milliliter Redken All Soft Heavy Cream. Dyrt, men det hade blivit ännu dyrare att köpa burken i Sverige.

Det kostar att stå på topp, som syrran brukar säga…

fredag, februari 26, 2010

Utlottning av Doves duschkräm


Berättade tidigare i veckan att jag fått hem en massa flaskor med duschkräm från Dove via Buzzador. Nu lottar jag ut några av flaskorna till er bloggläsare.

Tre personer får tre miniflaskor vardera med 55 milliliter av Doves duschkräm Visible Care. Perfekt att ha med sig till gymmet eller simhallen.

Allt som krävs för att delta är en mejladress och en bostad i Sverige. Dessutom vill jag att ni svarar på frågan: vad är det bästa med att vara petite?

Skicka svaret till petiteispretty@gmail.com senast den 7 mars för att vara med i utlottningen.

Jag är allsmäktig domare.

Vinnarna presenteras senare i bloggen.

Lycka till!

torsdag, februari 25, 2010

Gula shorts


Vad diggar ni de gula bomullsshortsen i storlek 38? De är för långa, men funkar okej om man viker upp dem. Jag tror att jag behåller dem. Har typ bara ett par shorts i byrålådan.

Kvällens dilemma: Fuskpälsen


To keep or not the keep. That is the question i kväll.

Fuskpälsen från H&M i storlek 38 sitter bra – till och med ärmarna har rätt längd. Ändå är det något med pälsen som jag inte gillar. Tror inte att jag kommer att använda den särkilt ofta, om jag bestämmer mig för att behålla plagget.

Vad skulle ni göra?

Krokodilmönstrat skinn på rea

Den som har har storlek 36 kan klicka hem stövletterna bredvid i krokodilmönstrat skinn för 349 kronor hos H&M. Själv ogillar jag allt vad ankelboots heter.

Näst efter Peter ”Foppa” Forsbergs gräsliga – men ack så bekväma – Crocsdoja är stövletter det västa jag vet.

Extra fula är de ihop med kjol, klänning eller något annat plagg där du ser att skona inte når längre än till anklarna.

Ett tecken på veliga människor som inte kan bestämma sig för om de ska ha stövlar eller lågskor på fötterna.

Fast det är jag kanske tämligen ensam om att tycka.

Trasig klänning från ASOS


Den beställda klänningen från ASOS kom i dag. Den är jättefin – förutom att den är trasig vid blixtlåset i sidan.

Jag är besviken.

Dessutom är klänningen väldigt illa sydd vid knapphålen på axelbanden.

Annars är den som sagt fin. Färgen är läcker och passformen bra. Men jag kommer aldrig förlåta ASOS för att ha sålt en trasig klänning.


Jag vill inte höra ett ord om mina håriga ben, vita rygg eller bh-lösa barm. Okej?

H&M ligger nere


Ber om överseende?! H&M förlorade precis en kund. Jag hade tänkt shoppa nu. När nätbutiken åter öppnar om knappt en timme är jag på jobbet. Då kan jag inte handla.

onsdag, februari 24, 2010

Stora skinnskor från Din Sko


Knatade till ett ställe formerly known as Posten i dag och hämtade ut de beställda skinnskorna från Din Sko. Jag kommer att behålla dojorna även om de är något av en besvikelse.

Storlek 36 är STOOOR, speciellt när det gäller den högra skon. Tror nästan att jag behöver lägga in en sula där. Och då har jag ändå alltid haft storlek 36 i hela mitt vuxna liv.

Så till den givna frågan: Hade jag köpt skorna om jag hade provat dem i butik först? Svar: Förmodligen inte.

Dove Visible Care


Fick hem ett gäng flaskor med duschkräm signerat Dove från Buzzador i dag. Dove utlovar finare hud efter tre veckors användande. Om det stämmer eller inte ber att jag få återkomma till efter att ha testat löddret.

Kanske tar jag och lottar ut några av flaskorna senare. Vore ni intresserade av det? De har perfekt storlek för att platsa i necessären eller i gymväska.

måndag, februari 22, 2010

Lermask


Det var två rejäla tuber som landade i brevlådan från Bellme Shop och Make Up Store i dag. Nu ska här peelas och lermaskas. Det gäller ju att hålla sig sysselsatt när tunnelbana stor stilla i Stockholm.

lördag, februari 20, 2010

Stora shoppardagen

Det här med näthandel är farligt. Jag bor i förorten långt ifrån välkända butiker. Ändå lyckas jag göra av med pengar. I dag har jag klickat hem...


...en fuskpäls på rea hos H&M i storlek 38...


...köpt en skinnsko i storlek 36 hos Din Sko...



...samt smält in en beställning på maskara från Lancôme hos StrawberryNet.

Håll tummarna för att jag blir nöjd med mina inköp!

Maskaran handlar jag alltid hos StrawberryNet, så där är jag inte orolig. Shopping över nätet av kläder och skor lämnar dock ett visst utrymme för storleksfel och materialbesvikelse.

fredag, februari 19, 2010

Knitwear hos Topshop Petite


Topshop Petite har lanserat en ny underavdelning med stickade plagg kallad knitwear. Där återfinns bland annat den söta kofta ovan.

Tycker den påminner lite om bomullskoftorna som jag köpte i höstas från Ellos.

Gult är fint


En enfärgad byxa, och bikinin ovan från Ellos hade varit på väg till en bloggerska nära dig. Rätt gul nyans är himla snyggt mot solbränd hud och en prickfri variant av den höga trosan hade varit som gjuten för mina kvinnliga former.

Det är jag övertygad om.

Någon som vet hur det står till med Ellos bikiniöverdelar? En kompis, som i vanliga fall har 75A i bh-storlek, behövde förra sommaren 85A när hon köpte badkläder från boråsaren.

Rabattkod 215823 ger just nu 50 procents avdrag på dyraste varan hos Ellos.

Green Tea Eau Parfumee Spray


Den beställda flaskan med Elizabeth Ardens doft Green Tea kom i dag. Det är dock vaporisateur och inte parfym á la eau de toilette. Jag borde kanske ha förstått det av prislappen.

Fast det är okej. Doften är ju densamma – om än inte lika intensiv. Man får helt enkelt spraya på lite mer.

torsdag, februari 18, 2010

”Små människor som vill göra stora fynd”


Haha, Ellos lurade mig! SMALA människor som vill...” vore en mer rättvisande rubrik. Det här handlar inte om petite. Det handlar om storlek 34.

Byxbenen är fortfarande 80 centimeter långa.

Tycker för övrigt att ordvalet ”små människor” har en negativ klang över sig.

Jag är kort i rocken, men känner mig inte liten som människa.

Magra fotomodeller runt 175 centimeter i strumplästen och med getingmidjor är väl inte heller direkt att betrakta som små.

I USA är little people dvärgar.

The Little Shoe Shop


Ramlade precis in hos The Little Shoe Shop som säljer skor i främst storlekarna 32-35. Butiken är brittisk och levererar till Sverige. Frakten hit ligger tydligen på sex pund.

Min fötter trivs bäst i storlek 36.

Åhléns har bästa underbyxorna


Har bunkrat upp med ytterligare trosor från Åhléns i dag. Jag blev ju stormförtjust senast jag köpte underbyxor där.

Såväl material som passform är perfekt.

onsdag, februari 17, 2010

Marinblå vårjacka i bomull

804 kr
804 kr

ASOS Petite har fått in flera snygga jackor i marinblått. Jag är särskilt förtjust i modellen till höger som ser ut att vara lätt A-linjeformad och gjord av bomull. Den jackan skulle nog passa mina kurvor bra i vår.

Dock är jag osäker på storlek och kvalité då jag aldrig köpt någon jacka tidigare från ASOS. Drygt 800 kronor är för mycket för att jag ska våga chansa.

Skicka tunga kläder i retur till ASOS kostar en smärre förmögenhet.

Skinnsko för 449 kronor i storlek 36


Lågklackade pumps i skinn för 449 kronor låter som ett smärre fynd. Jag är hyfsat sugen på den hudfärgade skon ovan hos Din Sko. Den finns i storlek 36. Det samma gäller för den svarta modellen.

Fem centimeter hög klack låter jobbvänligt.

Dorothy Perkins Petite levererar till Sverige


Goda nyheter, alla petites! Brittiska Dorothy Perkins levererar numera till Sverige. Det gjorde man inte för ett år sedan eller två.

Utbudet är väl kanske inte direkt jätteupphetsande, men ju fler butiker som har petite desto bättre. Det är i alla fall min devis. Valmöjligheterna ökar liksom.

Frakten ligger på fem pund, vilket är ungefär vad ASOS Petite och Topshop Petite också tar.

Fina trosor i fel storlek


Jag hade gladeligen pyntat 99 kronor för trosorna ovan hos Kapp Ahl – om de funnits i min storlek. Men det gör de inte. Minsta size är M, vilket hos Kapp Ahl är synonymt med storlek 42.

Det är jättestort.

Vad sägs om att anställa inköpare och designerns som begriper sig på kvinnor och deras kroppar, Kapp Ahl? Eller vill ni enbart ha supersize kunder?

Vuxna kvinnor gillar inte minimala stringtrosor. Vi vill ha sköna underkläder som håller in på de rätta ställena även om vi inte är överviktiga. Med andra ord vill jag köpa underbyxorna ovan i storlek 38.

Jag är inte trådsmal, men jag är inte heller superrund.

tisdag, februari 16, 2010

Make Up Store Mask Mud


Nu har jag gjort något som jag aldrig gjort förut: köpt en ansiktsmask. Jag är en tämligen lat djävel som ogillar att hålla på med en massa jox i fejan. Hyn har det sällan varit fel på och jag hade inga finnar ens i tonåren.

Man blir dock inte yngre och en och annan porrmask finns på näsan. Därför ska jag nu testa Make Up Stores lermask. 99 kronor, exklusive frakt, kostar tuben hos Bellme Shop. Går det åt skogen är jag alltså inte ruinerad.

söndag, februari 14, 2010

Trekvartslånga byxor från Odd Molly


Någon som vet hur långa brallorna ovan är från Odd Molly? Sid and Sally orkar inte delge kunderna den informationen. Samma sak med materialet, ”härlig mjuk kvalité” säger mig nada.

Jag vill ha fakta – inte adjektiv.

Elizabeth Arden Green Tea


Hittade en av mina tidigare favoritdofter från Elizabeth Arden hos Bellme Shop för 128 kronor inklusive frakt. Alltså slog jag till.

Det är typ billigare än hos prispressaren StrawberryNet i Hongkong. Jag är som bekant en snål jäkel.

Kort kavaj/jacka


”Längd 56 cm i storlek 40” låter som perfekt för mig som förmodligen ska ha en 38. Ärmarna är för långa, javisst. Men jag är så himla van vid det att jag sällan reflekterar över problemet. Jag måste ALLTID vika upp ärmarna.

H&M kallar skapelsen ovan för jacka. Jag skulle nog förr säga kavaj då den knäpps med hyskor och hakar.

349 kronor kostar bomullen.

Vertikala linjer ger en längre och slankare siluett.

lördag, februari 13, 2010

Hatten av för Archana Kochhar


Wow, det tycks hända saker på modescenen! Fast det krävs en tripp till Indien för att få se äkta petite modeller på catwalken. I Bombay förra året visade designern Archana Kochhar upp senaste kollektionen på korta kvinnor.

Hon tycker uppenbarligen inte att kläderna ser bättre ut på långa modeller. Därmed visar hon det jag alltid har sagt: Det krävs ingen reslig amazonkvinna för att bära upp kläder i rätt passform.

Indiskan har bland annat använt Bollywoodskådisarna Amrita Rao och Minnisha Lamba, 150 repspektive 155 centimeter långa, som modeller. Respect, säger jag!

För det är förbaskat frustrerande att inte fler klädskapare upptäcker petiterörelsen. Vet de inte att 70 procent av världens kvinnor är 165 centimeter eller kortare?

Kom igen, det finns pengar att tjäna på oss!

AA-kupa


Fann den här söta bygelbh:n med vadderade kupor från Abecita på rea hos Timarco. Den finns i AA-kupa från 65 till 85.

Givetvis går det även att få den i större kupstorlekar.

Alla Hjärtans Dag

Ni glömmer väl inte Alla Hjärtans Dag i morgon? Euroflorist har blommor att leverera.

torsdag, februari 11, 2010

Röd jacka i fuskskinn på rea


Upptäckte nu att H&M har satt ned priset på jackan i fuskskinn som jag bloggade om i oktober. Minns ni?

Bara storlek 34 finns kvar i nätbutiken. Det är för litet för att passa mina breda axlar.

Bomullsklänning från TFNC


Klickade precis hem klänningen ovan från ASOS. Den är inte i petiteformat, men jag tror att den ska sitta okej ändå. Eller rättare sagt, håll tummarna för att den gör det!

Jag har aldrig köpt något från märket TFNC tidigare och är osäker på storlekarna.

Rabattkod ASOSINSTYLE gav mig 20 procent i rabatt, vilket nästan motsvarade fraktkostnaden.

Ingen klänning för mig


Den här maffiga sidenklänningen hos Haléns är 152 centimeter lång. Det är två centimeter längre än hela mig.

onsdag, februari 10, 2010

Jag är kär!


Klänningen ovanför från Acne är underbar. Någon som vet hur måtten är?

Jag avskyr nonchalanta nätbutiker som vägrar att skriva ut exakta mått på plaggen. Hur jobbigt kan det vara?! Jag shoppar inte utan mått.

tisdag, februari 09, 2010

Byxor för kortare ben

72 cm
68 cm

Kostar 299-329 kronor hos La Redoute.

Inga stringtrosor för mig


Jag älskar underbyxor i bomull av det lite mer rejälare slaget. Typ trosorna ovan som jag köpte i dag på Åhléns.

(Och det var innan mötet med charmtrollet på sminkavdelningen, annars jag hade aldrig shoppat något där i dag.)

Åhléns vill inte sälja solpuder

Var inne en sväng på Åhléns i dag. När jag stod vid Diorhyllan kom en spacklad expedit fram och undrade om jag behövde hjälp.

”Jag vill ha ett solpuder”, sade jag.
”Vilket märke?” frågade expediten.
”Det spelar ingen roll”, svarade jag.
”Då kan du prata hon som står där borta och ställer upp saker på hyllan”, fick jag till svar.

Att själv erbjuda sig att hjälpa till var det inte tal om.

Tror ni at jag köpte något? Nix.

söndag, februari 07, 2010

Nätta Fötter


Den som hängt här ett tag kanske minns att jag i oktober köpte ett par mörkbruna stövlar på Din Sko. Hade jag inte gjort det hade jag klickat hem dojan ovan med rågummisula på rea hos Nätta Fötter.

Nätta Fötter i Göteborg är ytterligare en skobutiken för den som lever på liten fot, i det här fallet handlar det om storlek 33-35,5.

Tyvärr har man helt missat att informera om skaftvidden på stövlarna i nätbutiken.

lördag, februari 06, 2010

Grammy Awards – Petite

Fergie
155 cm
Pink
155 cm
Carrie Underwood
155 cm

Tre galanta petite damer hämtade från röda mattan när USA delade ut grammisar den 31 januari

Bygelbh i 75C


Efter att fått reda på min riktiga bh-storlek behöver jag nya underkläder. Allt i byrålådan är i dag 80A när jag har size 75C eller D. Sötnosen ovan är från H&M.

Jag har aldrig köpt bh:ar på H&M av den enkla anledningen att jag aldrig hittat någon som jag gillat. Banden har alltid känts för tunna, både under och över axlarna.

onsdag, februari 03, 2010

Tan Can


Knappt två veckor efter beställning damp solbrännan på flaska från Accessora ned i brevlådan. Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte undrade vad prylarna hade tagit vägen.

Inte ens en dinosaurie som Ellos arbetar så långsamt.