onsdag, mars 31, 2010

Urläcker dräkt


Ser ni den Chanelinspirerade dräkten ovan? Den var med när Förkväll hade bröllopstema. Jag skulle nästan kunna döda för skapelsen. Den, ihop med en stor hatt, är som en våt dröm för mig att ha på jobbet.

Efter lite luskande på nätet har jag kommit fram till att dräkten kommer från danska Edith & Ella.

Kanske kunde kjolen vara nån decimeter längre. Jag jobbar trots allt inte på Malmskillnadsgatan.

MD Formulations


Brittiska Lookfantastic drar inte benen efter sig. I fredags beställde jag ansiktskräm, tvättkräm och rengöring därifrån signerat MD Formulations. I dag kom burkarna.

Det är snabbare än vad somliga svenska nätbutiker lyckas leverera.

Mejl från en läsare om storlek

Det kom ett mejl från en petite läsare som hade problem att hitta jeans i rätt storlek efter en graviditet. Hon hade uppmärksammat att jag ibland har jeans i midjestorlek 29* och ville veta tre saker:

• Hur mycket väger jag?
• Vad har jag för omkrets runt midjan?
• Vad är 29 tum för omkrets?

Mitt svar blev följande, i fall fler är intresserade:

Jag väger 60 kilo och mäter 76 centimeter runt midjan.
29" tror jag motsvarar runt 74 centimeter.

Om jag var du skulle jag inte stirra mig blind på storleken. Det är bara en siffra. Jag har bland annat ett par jeans från Filippa K i storlek 32/32 (kapade) och ett annat par från Fornarina med 27" i midjan. Båda sitter bra.

Det gäller alltså att hitta en modell/märke som passar den egna kroppsformen. Och då måste man prova sig fram.

Själv har jag aldrig blivit besviken när jag har nätshoppat jeansmodellen Baxter Petite från Topshop Petite i storlek 28/28 eller 28/29. Första gången jag köpte byxorna var dock när Souk fanns i Stockholm.


*Insåg precis att jag inte har några jeans med 29 i midjan. Däremot har jag flera brallor som är 29" långa. De flesta av mina jeans är 28" i midjan.

tisdag, mars 30, 2010

Petite bokmal


Slängde för någon vecka sedan in ytterligare en bokbeställning hos AdLibris som rasslade ned i brevlådan i dag. Fast nu ljög jag. Jag fick naturligtvis som vanligt knata till ett ställe formerly known as Posten med en avi i handen och hämta ut böckerna.

För 161 kronor inklusive frakt kunde jag bära hem fyra alster: ”Illegalister” av Boris Grigorjev om ryska spioner under kalla kriget, ”Agent Zig Zag” av Ben Macintyre om andra världskrigets dubbelagent Eddie Chapman, ”Bin Ladin” av Steve Coll om familjen Bin Ladin samt John Allens biografi ”Rättvisans rebell” om sydafrikanen Desmond Tuto.

Jag älskar biografier och böcker som handlar om verkliga händelser. Dessutom räknar jag stenhårt med sol i Påsk. En av mina favoritsysselsättningar är att ligga i en solstol med en bra bok i handen. Helst i pocket.

Jag är puckad


Let’s face it, ladies. Jag är ganska korkad. Har ju som bekant beställt rengöring och ansiktsmask från MD Formulations som innehåller AHA-syror. Alltså behöver jag också ett solskydd. Så vad gör jag?

Jo, jag klickar hem MD Formulations Total Protector SPF30 från StrawberryNet. Samtidigt vet jag att burken inte får säljas i Sverige sedan 2009 eftersom den innehåller zinkoxid. Är man inte dum som köper skiten då?

Å andra sidan fick solkrämen en utmärkelse från Cancerfonden nåt år innan den förbjöds. Man blir tamejtusan inte klok på alla rekommendationer hit och dit.

Det som var bra i går, är farligt i dag.

186 kronor inklusive frakt och bonusavdrag gick i alla fall krämen på. Den borde landa i brevlådan om cirkus tio dagar.

måndag, mars 29, 2010

Svårt hitta rätt gul nyans

£75
999 kr

Den som hängt här ett tag vet att Lyle & Scotts bomullströjor i storlek small sitter som en smäck på mig. Inte ens ärmarna är för långa. Nu är jag på jakt efter en tröja i gult.

Efter att ha misslyckats med att hitta en i Stockholm (damutbudet suger hos MQ, Sisters och Åhléns!), gav jag mig ut på nätet. Där fann jag brittiska Coggles samt Lyle & Scotts egen nätshop. Båda levererar till Sverige. Frågan är bara om det är samma gula nyans som butikerna säljer.

Vad tror ni?

Hur många olika nyanser gult har Lyle & Scott? Ibland kan färgåtervinningen bli konstig på datorn. Det är också lite olika pris på tröjorna ovan.

Jag kan vara ute och hoja, men det ser ut som att båda kallas JE231-VO2. Alltså borde färgen vara identisk. Då kommer vi till nästa fråga: Är färgen starkt gul som tröjan till vänster eller mindre intensivt gul som tröjan till höger?

Nätshopping är inte lätt.

söndag, mars 28, 2010

Petite Shirley Bassey


Shirley Bassey är 160 centimeter lång och har en röst som en gudinna. Hoppa fram drygt två minuter in i YouTubeklippet så förstår ni vad jag menar.

lördag, mars 27, 2010

Rabattkod Dorothy Perkins Petite


Rabattkod DPVIPG innebär 25 procent i rabatt på rubbet hos Dorothy Perkins. Erbjudandet gäller till och med den 4 april. Lite tantvarning dock på petite kläderna.

fredag, mars 26, 2010

Det här är tamejtusan diskriminering!


Let’s face it. H&M gillar inte korta tjejer. Topparna ovan är 83 respektive 69 centimeter långa. Det krävs typ 50 centimeter för att en topp ska sitta bra på mig.

Inte undra på att mina pengar hamnar hos butiker utomlands.

Lula Lu Petite Lingerie


Ramlade över en ny butik i dag för den som inte har megarattar till tuttar. Sedan någon timme tillbaka återfinns därmed Lula Lu Petite Lingerie i spalten till höger med petitebutiker som levererar till Sverige.

Om jag har lyckats tyda de amerikanska storlekarna rätt säljer Lula Lu Petite Lingerie bh:ar i size 65AA-85A.

Obs! Webbshopeen ligger på andra sidan pölen, vilken betyder att tull tillkommer på alla köp.

Gillar för övrigt devisen ”designed by petites for petites”.

Skulle du köpa en bil av någon utan körkort? Eller bli tatuerad av en person som inte har en enda tatuering själv på kroppen?

Shoppat från Topshop Petite


Topshop Petite har äntligen fått in mina favoritjeans i min storlek, det vill säga 28/28. När jag insåg det dök shoppingdjävulen upp inom mig och skrek: ”Köp byxorna innan de tar slut igen!”. Det gjorde jag.

Av bara farten åkte också ett litet tjusigare linne med som jag har spanat på en tid. Fortsätter det så här är jag snart redo för Lyxfällan på TV3.

Ibland känns det som att någon borde ta mig i örat för att jag låter pengarna rulla. Av någon outgrundlig anledning tenderar mina utgifter att stiga när inkomsten ökar.

Har bränt runt 1 500 kronor i dag på skitköp och inte ett enda öre har hamnat hos butiker i Sverige.

Så går det när man ignorerar en petite.

Expert på att spendera pengar


Hudterapeuten som jag mötte i går säljer inga krämer. Däremot använder hon – och tipsade om – MD Formulations. Alltså har jag ägnat morgonen åt lite brittisk shopping. Följande saker har klickats hem från Lookfantastic:

• MD Formulations Moisture Defense Antioxidant Creme
• MD Formulations Vit-A-Plus Clearing Complex Masque
• MD Formulations Facial Cleanser

Drygt 84 pund, inklusive frakt, gick kalaset på. Jag hade också velat ha ett solskydd för ansiktet, men det var tyvärr slut.

En nackdel med Lookfantastic är att britten debiterar frakt efter antalet köpta varor. I mitt fall gick frakten denna gång på 6,85 pund.

Å andra sidan kostar 50 milliliter MD Formulations Moisture Defense Antioxidant Creme motsvarande drygt 400 kronor hos Lookfantastic. Svenska Hudoteket tar 755 kronor för samma kräm.

torsdag, mars 25, 2010

Billigt linne för kortis


Det börjar ta sig sade pyromanen… Bomullslinnena ovan från H&M mäter 51 centimeter i storlek medium, vilket borde passa en kortis som mig bra. Priset på 49:50 kronor för mig dock att undra hur kvalittuttan är.

Någon som vet?

Vid en närmare titt ser jag också att de flesta av storlekarna är slutsålda. Synd att jag inte upptäckte linnet tidigare. Släng i väg ett mejl nästa gång ni får in överdelar runt 50 centimeter, H&M!

Det är ett gissel att hitta toppar till budgetpris för den som är liten i det här landet.

---
UPDATE: H&M har fyllt på lagret med såväl storlekar som fler färger.

onsdag, mars 24, 2010

Fonda Dress – Odd Molly


Den här klänningen från Odd Molly vill jag ha i storlek 2. Någon som vet var den finns? Nelly har tyvärr bara large inne.

Som en smäll på käften


Attans, vad nu jag ångar att jag köpte de bruna skona får Din Sko! Det är ju dojan ovan från Tamaris hos Nilson som jag vill ha i storlek 36!

Så här är det ofta för mig. Jag upplever att jag behöver något och köper första bästa sak som passar. Ett par veckor efter köpet hittar jag sedan det jag egentligen vill ha. Bang, som en smäll rakt på käften!

Mina bruna skinnpjuck från Din Sko har jag hittills bara använt ett par gånger vid fotografering av outfitbilder här i bloggen. Dojorna känns helt enkelt för hårda för att jag ska trivas i dem. Höger sko är dessutom för stor.

Varför väntade jag inte?! Jag är så puckad.

Tamaris är tillsammans med Hush Puppies två av mina favoritskomärken, särskilt när det gäller loafers i skinn.

tisdag, mars 23, 2010

Nilson har blivit med nätbutik


Nilson har piffat upp hemsidan och lanserat shopping online från fler av kedjans butiker än bara Din Sko. En särskild avdelning finns också för små storlekar. Där ska 35:or finnas, men jag hittar bara 36 som minst just nu.

Lite synd med tanke på att 35:orna tidigare hade en egen avdelning hos Din Sko som nu har försvunnit i och med ny design på den hemsidan.

Samtliga skor ovan finns i storlek 36 hos Nilson. Just nu är det fraktfritt och 10 procent i rabatt som gäller vid köp från webbshopen.

I’m back! (hoppas jag)

Mitt problem med internet är förhoppningsvis kirrat nu. Talade med en supertrevlig tjej i Telias telefonsupport i Göteborg som berättade att mitt modem var trasigt trots att alla lampor lyste som de skulle.

Alltså blev jag tvungen att lämna förorten för att åka in till city och tjacka ett nytt i Teliabutiken på Kungsgatan i Stockholm.

Väl där insåg jag också varför jag aldrig kommer att köpa aktier i Telia. Antalet anställda i affären var fler än antalet kunder – ändå var det kö och jag fick vänta på hjälp.

Håll tummarna för att jag har lycktas med installationen. Just nu funkar nätet hyfsat. Lite segare än för en vecka sedan, men betygligt bättre än vad det var i går.

Jag är optimist


Köpte årets första flaska med solskydd från Garnier på Willys i dag för typ 90 spänn. Snacka om att UV-skydd är dyrt! Massa konstigheter som parabener innehåller det också.

Nu väntar jag bara på att solen och värmen ska nå Sverige.

söndag, mars 21, 2010

Debenhams Petite Clothing


Upptäckte i helgen att brittiska Debenhams nätbutik levererar till Sverige. Alltså har listan till höger över petite butiker utökats med ytterligare en affär.

I dagsläget finns närmare 600 petite plagg hos Debenhams. Förutom den ultimata partyklänningen går det att finna det mesta där; byxor, jackor, överdelar, kjolar och klänningar till så väl kontoret som fritiden. Till och med en och annan enkel bastopp finns att köpa.

Frakten kostar från sju pund.

Eftersom det är en brittisk butik dominerar tyvärr syntetmaterialen. Jag är som bekant en bomullstjej.

Badkläder för feta plånböcker


Den som vill lägga runt en tusenlapp på badkläder har goda möjligheter att hitta snygga saker hos ASOS. Själv gillar jag min nyinköpta baddräkt från Abecita som trollar bort volangerna på magen.

Den röda baddräkten från Seafolly till höger påminner en hel del om min förälskelse hos Victoria's Secret förra året. Axelbanden är dock för smala för att passa min breda överkropp.

lördag, mars 20, 2010

Petite is Pretty på Twitter


Ni vet väl att jag även finns på Twitter?

torsdag, mars 18, 2010

Sommarens snyggaste baddräkt


Den beställda baddräkten från Ellos/Abecita kom i dag. Jag är supernöjd. Storlek 38 sitter som en smäck. Lilla magen är som borttrollad. Jag är tamejtusan kär!

Nästan så att jag funderar på att köpa bikinin i samma mönster med hög underdel. Har även sett den på NK i Stockholm.

Vi ses på stranden i sommar!

Som jag ser det finns det bara en nackdel med baddräkten: den saknar vaddering vid bysten. Jag gillar liksom sånt. Man kan dock lägga in egen uppstoppning då plagget har "fickor för bröstproteser".

Nu vet ni det, flickor.

Nikki Sixx & Marilyn Manson


Beställde nyligen hem ett par pocketböcker från AdLibris som kom i dag. Jag älskar biografier och ska nu läsa ”The heroin diaries” av Nikki Sixx och ”Den långa vägen ut hur helvetet” av Marilyn Manson och Neil Strauss.

Neil Strauss är lite av en favoritförfattare hos mig. Hans bok om Mötley Crüe är bland det bästa jag läst. Jenna Jameson biografi går inte heller av för hackor. Däremot förstod jag aldrig vad som var så fantastiskt med raggningsboken ”Spelet”.

Fråga: Böcker är tyngre än kläder. Ändå är frakten gratis hos AdLibris medan nätbutiker som Nelly, H&M, Lindex och Ellos tar betalt för leveransen. Varför är det så?

onsdag, mars 17, 2010

Jag köpte tröjan från Lyle & Scott


Just det, en klassisk bomullströja signerad Lyle & Scott fick hänga med mig hem från MQ! I storlek small, ska kanske tilläggas.

Blev faktiskt ganska deprimerad när jag insåg att jag behövde en 42:a får att få på mig H&M-klänningen. Den satt dessutom superilla.

Tricket för att se bra ut är att köpa kläder i schysst passform. Sådana plagg lyckas jag tyvärr sällan hitta hos de stora klädkedjorna.

Från provhytten hos MQ


Hann även med att prova tre toppar/tröjor från 365 Sunshine, Bondelid och Lyle & Scott på MQ under dagens shoppingrunda. Vilken överdel tror ni fick följa med mig hem?

Svaret kommer lite senare i kväll.

Jag är inte bara kort – jag är fet också!


H&M har en klänning i nätbutiken som jag har suktat innerligt efter. Har i flera dagar varit på vippen att beställa den. Himla tur att jag inte gjorde det. I dag provade jag dressen i butik och insåg att jag kan inte ha den.

Det krävs storlek 42 för att dragkedjan ska gå igen i ryggen. Men då är klänningen så stor att den liknar ett tält med midjan vid knävecken. Det kändes nästan som att jag drunknade i ett hav av tyg.

Himla synd för dressen är supersöt med drapering över magen.

Wild cherry body butter


Parabenfritt kroppssmör från Body Shop för 165 kronor. Bättre lotion finns inte. Första gången jag testar wild cherry. Har tidigare mest använt kokosdoften.

tisdag, mars 16, 2010

Bastoppar i petite

£20
£20
£20

Beträffande bastoppar i petite fick jag precis tips från Petitelicious om brittiska Petite Affair. Där finns en och annan enkel topp. Tyvärr ligger frakten till Sverige på 8,95 pund, vilket motsvarar runt 100 kronor. Det tycker jag är lite för dyrt för en simpel topp.

Fast det är klart. Hittar jag flera saker som jag gillar ska nog den summan inte hindra mig från att shoppa. Typ när bomullsplaggen ovan åter finns i lager.

Vill ni veta vad pundet står i? Forex har en busenkel valutaomvandlare på hemsidan. 20 pund är i skrivande stund drygt 200 kronor.

Jag har aldrig handlat från Petite Affair. Vad innebär frasen "once we have been able to verify your address with the card issuer for security checks, your parcel will leave here via Royal Mail International or Airsure"?

Hur går det till? Om det handlar om att skicka över en kopia av passet eller liknande kommer jag aldrig att göra det.

Hos ASOS Petite och Topshop Petite, där jag brukar handla, är det bara att knappa in kontokortsnumret så kommer prylarna med posten efter drygt en vecka. Tyvärr är basutbudet i princip lika med noll i de två butikerna.

Mintgrön piké i bomull


En sak som jag är desto mer nöjd med är dagens toppköp från Polo Ralph Lauren. Den var dock in en annan prisklass än topparna från Lindex. Och jag tycker att det är fel att man ska behöva ruinera sig vid klädköp bara för att man är kort i rocken.

En vit bastopp borde inte vara en klassfråga.

De blå mysbyxorna som syns dåligt på bilderna är från Pumas barnavdelning i storlek 152. Jag har haft dem i typ fem år och de är de bästa mysbrallor jag någonsin ägt. Kvalittuttan är fenomenal, fast hade gärna fått vara ett par centimeter längre.

Bastoppar i petite efterlyses


Jag letade med ljus och lykta efter ett par enkla vita bomullstoppar på stan i går. Till slut gav jag upp och köpte vad som hängde närmast i en butik. Det visade sig vara topparna ovan hos Lindex. Jag är inte direkt nöjd, om vi säger så.

Plaggen, båda i storlek M, är hopplöst för långa på längden. Den långärmade t-shirten har också för långa ärmar. Men vad gör man – jag var i desperat behov av vita bastoppar! Det är jag vid närmare eftertanke fortfarande. Inte en chans att jag visar mig offentligt i överdelarna ovan.

Topparna sitter så illa att till och med en heterosexuell kille i Sverige inser det. Och de märker ju aldrig någonting annars när det gäller kläder.

Vän av ordningen kanske undrar varför jag inte valde en mindre storlek? Svar: Tuttarna fick inte plats i small. Jag är som bekant inte trådsmal.

Fattar ni nu varför jag vill ha basplagg i petite? Frågan är vara vart man hittar några. Någon som vet?

Taskig passform är tyvärr inget som är unikt för Lindex. Även H&M:s och Esprits bastopper sitter otroligt illa.

söndag, mars 14, 2010

Skor för sommar och vår

H&M har fått in en hel drös med snygga skor i storlek 36. Tyvärr är många av dem i fuskskinn, vilket mina fötter inte pallar med varma sommardagar.



Urläcker klänning från Forever Unique


Vem hade anat att Haléns säljer så fina klänningar… Dressen är inte i petite, men jag tror att den är tillräckligt kort för att passa mina unika mått ändå.

Märket Forever Unique finns även hos ASOS – men då är prislappen högre trots att engelsmännen har en annan syns på moms på kläder.

torsdag, mars 11, 2010

68 cm långa byxor



Finns i tre färger hos H&M för 299 kronor.

onsdag, mars 10, 2010

Hur svårt kan det vara?


Jag vet inte vad ni tycker, men nog sjutton är byxorna ovan hos Lyxoutlet kortare än vanliga långbyxor? Det är jag nästan säker på. Något köp blir det dock inte eftersom butiken vägrar att tala om exakt längd.

Hur svårt är det att skriva ut den siffran?

Inga mått, inget köp.
Det är min devis.